Układ od początku jest dla mnie słabo wydajny i od początku za słabo schładza.
Chcę się upewnić i dowiedzieć jak podejść do tematu aby mi ktoś kitu nie sprzedawał.
Jutro ma być serwis , który montował to kilka dni temu. Ale zaraz po montażu już to im zgłaszałem.
I twierdzili, że wszystko jest ok.
Mam porównanie do innej klimatyzacji w innym pomieszczeniu.
Rurka z urządzenia na zewnątrz budynku (grubsza) jest wręcz oszroniona po 20 minutach pracy.
Split nadmuch_je bardzo zimne powietrze. I ten klimatyzator dla mnie działa.
Po 2-3 minutach przy wylocie ze splitu przewianie głowy murowane.
Człowiek z firmy która montowała VIVAXA jednak powiedział mi że oszroniona rurka świadczy o braku wystarczającej ilości czynnika.
Co dla mnie jest jednoznaczne z tym , że powinien słabo chłodzić. Niestety jest zupełnie odwrotnie.
Jestem g....i, w tym miejscu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-06-21, 20:58:07 przez nowiciusz.)
Chcę się upewnić i dowiedzieć jak podejść do tematu aby mi ktoś kitu nie sprzedawał.
Jutro ma być serwis , który montował to kilka dni temu. Ale zaraz po montażu już to im zgłaszałem.
I twierdzili, że wszystko jest ok.
Mam porównanie do innej klimatyzacji w innym pomieszczeniu.
Rurka z urządzenia na zewnątrz budynku (grubsza) jest wręcz oszroniona po 20 minutach pracy.
Split nadmuch_je bardzo zimne powietrze. I ten klimatyzator dla mnie działa.
Po 2-3 minutach przy wylocie ze splitu przewianie głowy murowane.
Człowiek z firmy która montowała VIVAXA jednak powiedział mi że oszroniona rurka świadczy o braku wystarczającej ilości czynnika.
Co dla mnie jest jednoznaczne z tym , że powinien słabo chłodzić. Niestety jest zupełnie odwrotnie.
Jestem g....i, w tym miejscu.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY