Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Dc Inverter

56 Odpowiedzi, 57709 Wyświetleń

hubertox

2011-07-02, 07:21:42
Użytkownik
Witam koło już zostało zrobione na samym początku. Samsung zaleca aby zostało zrobione owe koło gdy układ ma poniżej 3m. Ściągnąłem czynnik i wpuściłem na nowo 850 g, na tabliczce 900g. Praca została poprawiona i wydajność wzrosła, także to jest chyba najlepsza metoda sprawdzenia ilości czynnika w inverterze. Analizowałem pracę 4 urządzeń inverterowych (MDV, Samsung, IVT i Fuji) i ciężko jest określić ilość czynnika na podstawie manometrów a zwłaszcza na przegrzaniu pary. Podczas pracy temperatura na manometrze jest bardzo zbliżona a nawet równa do temperatury na czujce(rurze ssącej) co daje 0,5 -1,5 przegrzanie pary. W on offie jest zawsze różnica większa i można sugerować się przegrzaniem pary czy czynnika jest za mało czy za dużo. Podczas obserwacji najlepiej pasowały mi parametry gdy sprężarka pracowała na maxa np na funkcji turbo lub gdy bardzo zwolniła osiągając zadaną temperaturę.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa