Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Kanałówka Thermocold spadki ciśnień.Poważny problem.

67 Odpowiedzi, 57789 Wyświetleń

wit

2011-07-02, 11:18:09
Top użytkownik
Vrpona napisał(a):Wlutowałem szredera przed zaworem elek.mag, pomiar ciśnienia na postoju 15bar, po rozruchu nadal 4bar.
Elek.mag zawór działa prawidłowo.
.

no to uszkodzenie -zator masz wcześniej -przed tym zaworem a za sprężarka. idź kolejno od sprężarki --czy rotlaock tłoczny w pełni otwarty (jeśli jest) ? lub czy rurka tłoczna się nie zalała lutem przy wspawywaniu sprężarki -jeśli sprężarka lutowana bezpośrednio w rurę tłoczną bez skręcanych rotalocków.
czy rura tłoczna do skraplacza niezagnieciona? czy jakieś śmieci -krople lutowia z lutowania tłocznia sprężarki nie dostały się do rurki i nie zatkały skraplacza? czy skraplacz (rurki) nie jest gdzieś zagnieciony ?

i najbardziej prawdopodobne -wyjście ze skraplacza i rurka do wziernika oraz sam wziernik. ponowie pytanie co widać we wzierniku w chwile po uruchomieniu? na pewno ciecz/ bo może robić się całkiem pusto i wygląda podobnie jak całkiem pełno. jeśli jesteś pewien ,że po uruchomieniu sprężarki we wzierniku masz ciecz i to bez bąbli -oraz jeśli rys podałeś prawidłowo -to ja jestem pewien, że problem masz pomiędzy wziernikiem i zaworem el-mag. dokładnie w którym miejscu masz ten dodatkowy szreder -co go wlutowałeś przed zaworem? bo prawdopodobnie zator jest pomiędzy szkłem wziernika a miejscem wlutowania szredera. coś się zapchało. przy tak dużym spadku ciśnienia -powinieneś ręką wyczuć miejsce gdzie rurki po stronie tłocznej robią się nagle zimniejsze. po kilku minutach pracy urządzenia obmacaj dokładnie rurki -szukaj miejsca gdzie nagle robią się zimniejsze... prawdopodobny spadek temp od około +20 +30*C do około +5 +8*C. powinieneś ręką to wyczuć. albo jedź po rurce termometrem na podczerwień....
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa