Vrpona napisał(a):Wlutowałem szredera przed zaworem elek.mag, pomiar ciśnienia na postoju 15bar, po rozruchu nadal 4bar.
Elek.mag zawór działa prawidłowo.
.
no to uszkodzenie -zator masz wcześniej -przed tym zaworem a za sprężarka. idź kolejno od sprężarki --czy rotlaock tłoczny w pełni otwarty (jeśli jest) ? lub czy rurka tłoczna się nie zalała lutem przy wspawywaniu sprężarki -jeśli sprężarka lutowana bezpośrednio w rurę tłoczną bez skręcanych rotalocków.
czy rura tłoczna do skraplacza niezagnieciona? czy jakieś śmieci -krople lutowia z lutowania tłocznia sprężarki nie dostały się do rurki i nie zatkały skraplacza? czy skraplacz (rurki) nie jest gdzieś zagnieciony ?
i najbardziej prawdopodobne -wyjście ze skraplacza i rurka do wziernika oraz sam wziernik. ponowie pytanie co widać we wzierniku w chwile po uruchomieniu? na pewno ciecz/ bo może robić się całkiem pusto i wygląda podobnie jak całkiem pełno. jeśli jesteś pewien ,że po uruchomieniu sprężarki we wzierniku masz ciecz i to bez bąbli -oraz jeśli rys podałeś prawidłowo -to ja jestem pewien, że problem masz pomiędzy wziernikiem i zaworem el-mag. dokładnie w którym miejscu masz ten dodatkowy szreder -co go wlutowałeś przed zaworem? bo prawdopodobnie zator jest pomiędzy szkłem wziernika a miejscem wlutowania szredera. coś się zapchało. przy tak dużym spadku ciśnienia -powinieneś ręką wyczuć miejsce gdzie rurki po stronie tłocznej robią się nagle zimniejsze. po kilku minutach pracy urządzenia obmacaj dokładnie rurki -szukaj miejsca gdzie nagle robią się zimniejsze... prawdopodobny spadek temp od około +20 +30*C do około +5 +8*C. powinieneś ręką to wyczuć. albo jedź po rurce termometrem na podczerwień....
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY