Tutaj muszę sie niezgodzić. Co prawda nie znam się na klimatyzacji, ale jestem elektronikiem z wykształcenia i mam uprawnienia SEP, nie rezygnowałbym z tego kabla uziemiającego.
Nawet myśląc zdroworozsądkowo, puszczenie kabla 4 żyłowego nie wymaga zwiększonego nakładu pracy, a może kogoś uchronić w przyszłości.
Dam przykład z mojego poletka, dawnymi czasy uruchamialiśmy łącze międzymiastowe z prędkością E1 (2,048 Mbit/s). No i sypały się błędy nikt nie wiedział dlaczego.
Chassis urządzenia było wkręcone w szafę, szafa była uziemiona.
Ostatecznie ktoś wpadł na pomysł żeby puścić kabelek uziemiający pomiędzy urządzeniem a szafą, tak jak to przewidział producent. Przeszło jak ręką odjął.
Tu przepraszam za mały off topic.
Ps.
Ktoś może wie jak zdobyć instrukcję serwisową do samsunga ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-07-03, 12:57:22 przez walker.)
Nawet myśląc zdroworozsądkowo, puszczenie kabla 4 żyłowego nie wymaga zwiększonego nakładu pracy, a może kogoś uchronić w przyszłości.
Dam przykład z mojego poletka, dawnymi czasy uruchamialiśmy łącze międzymiastowe z prędkością E1 (2,048 Mbit/s). No i sypały się błędy nikt nie wiedział dlaczego.
Chassis urządzenia było wkręcone w szafę, szafa była uziemiona.
Ostatecznie ktoś wpadł na pomysł żeby puścić kabelek uziemiający pomiędzy urządzeniem a szafą, tak jak to przewidział producent. Przeszło jak ręką odjął.
Tu przepraszam za mały off topic.
Ps.
Ktoś może wie jak zdobyć instrukcję serwisową do samsunga ?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY