Witam forumowiczów...
Jako, że jest to mój 1 post ( no i standardowo od razu z zapytaniem ) to chciałbym się chciaż przywitać
Pracuję w chłodnictwie transportowym od 10 latek ale z klimatyzacją nie miałem do tej pory nic wspólnego. To tyle na wstępie...
Sedno tematu...
Zakupiłem Klimatyzator LG S24AHP no i czeka mnie 1 montaż - jak mi go dostarczą
...
Interesuje mnie:
1. "optymalna" długość instalacji freonowej -tak aby nie trzeba było dopuszczać czynnika. W moim przypadku będzie to około 8 - 10 metrów ale dokładnie muszę jeszcze zmierzyć...
2. Gdzie w okolicach Tychy/Katowice kupić przewody freonowe w izolacji 3/8" oraz 5/8" na metry...
3. Czy są jakieś przewody które polecacie - czy też jest to może wszystko jedno
4. Są jakieś specjalne wytyczne odnośnie montażu instalacji freonowej ( oczywiście poza próżnią ) o które warto zadbać?
Z góry dziękuję za okazałą pomoc oraz wszelkie sugestie i porady.
Jako, że jest to mój 1 post ( no i standardowo od razu z zapytaniem ) to chciałbym się chciaż przywitać
Pracuję w chłodnictwie transportowym od 10 latek ale z klimatyzacją nie miałem do tej pory nic wspólnego. To tyle na wstępie...
Sedno tematu...
Zakupiłem Klimatyzator LG S24AHP no i czeka mnie 1 montaż - jak mi go dostarczą
...Interesuje mnie:
1. "optymalna" długość instalacji freonowej -tak aby nie trzeba było dopuszczać czynnika. W moim przypadku będzie to około 8 - 10 metrów ale dokładnie muszę jeszcze zmierzyć...
2. Gdzie w okolicach Tychy/Katowice kupić przewody freonowe w izolacji 3/8" oraz 5/8" na metry...
3. Czy są jakieś przewody które polecacie - czy też jest to może wszystko jedno
4. Są jakieś specjalne wytyczne odnośnie montażu instalacji freonowej ( oczywiście poza próżnią ) o które warto zadbać?
Z góry dziękuję za okazałą pomoc oraz wszelkie sugestie i porady.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY