a ten gość co zamontował za 200zł to jaką on kasę robi na tym?! - dorobi sobie w soboty kilka stówek na miesiąc?! A gdyby miał własną firmę i zamontował kilkanaście takich klim w miesiącu to po odliczeniu ZUS, paliwa itp. zostało by mu baaaardzo mało. Ale psuje niestety rynek montażowy przez zaniżanie stawek a firmy muszą liczyć jedynie na roboty typu duże firmy i instytucje bo teraz prywaciarz kupi sobie klimę w allegro za 900...1000zł więc nie da za montaż więcej jak 400...500zł co i tak byłoby jak dla mnie jeszcze do przyjęcia, przy założeniu że większość instalacji w miesiącu robię jednak w większych firmach za 800...2000zł za montaż.
Z tą klimą Ci się udało, ale my kiedyś montowaliśmy 2 klimy kupione na allegro i jedna była OK a druga była głośna (buczał silnik w jedn. wewnętrznej) no i co z takim fantem? Montaż wykonany poprawnie więc powiedzieliśmy gościowi żeby sobie to zdemontował i wysłał do sprzedawcy. Przecież nie będę za kilka stówek za montaż od sztuki dojeżdżał 100km i tracił jednego dnia w sezonie na dłubanie w jakimś badziewiu. A dodam że gdyby przydażyło się coś podobnego z klimatyzatorem kupionym u mnie to wymieniam gościowi jedn. wewnętrzną na nową, bez marudzenia.
Dlatego proponuję hasło: "klimatyzator i montaż od jednego dostawcy" wtedy jest pełna gwarancja.
Pozdrawiam i Wesołych Świąt
Z tą klimą Ci się udało, ale my kiedyś montowaliśmy 2 klimy kupione na allegro i jedna była OK a druga była głośna (buczał silnik w jedn. wewnętrznej) no i co z takim fantem? Montaż wykonany poprawnie więc powiedzieliśmy gościowi żeby sobie to zdemontował i wysłał do sprzedawcy. Przecież nie będę za kilka stówek za montaż od sztuki dojeżdżał 100km i tracił jednego dnia w sezonie na dłubanie w jakimś badziewiu. A dodam że gdyby przydażyło się coś podobnego z klimatyzatorem kupionym u mnie to wymieniam gościowi jedn. wewnętrzną na nową, bez marudzenia.
Dlatego proponuję hasło: "klimatyzator i montaż od jednego dostawcy" wtedy jest pełna gwarancja.
Pozdrawiam i Wesołych Świąt
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY