Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

1 montaż

38 Odpowiedzi, 35360 Wyświetleń

Damiano78

2011-07-21, 14:17:27
Nowy użytkownik
Więc tak... Nie wytrzymałem i szybciej wyskoczyłem z pracy...
Połączyłem no i pierwszy ZONK - przyłącza serwisowe nie są takie jak w transportówce ( są większe )
więc z zegarów lipa... Wywaliłem zaworek napełniłem azotem i 2 ZONK - nieszczelność na ssaniu za paronikiem ( połączenie ) ale wystarczyło dokręcić na siłę i OK. Wywaliłem azot no i próżnia 30 minut trzymająć końcówkę węża serwisowego tak aby uszczelnić połączenie... Przerwa na godzinkę i znów 15 minut próżni...
Odkręcam zawór tłoczenia i poszło... Odkręcam odkręcam a tu ssssss i ciecz przez zawór więc delikatnie wkręciłem... Ze ssaniem było Ok wykręcone całe.
1 odpalenie i poszło chłodzi grzeje ściąga wodę itd jednak mam 1 pytanie ( ja w transportowym się z tym nie spotkałem ) ssanie oraz tłoczenie zimne i skrapla się na nich para, zarówno przy skraplaczu jak i na przyłączu parownika... Dla mnie to ciecz powinna być conajmniej ciepła :/ Więc nie wiem czy to OK czy nie... Instalacja wyszła na 8 - 8,5 m więc winno być OK bez dobijania ani upuszczania. Nie znam wartości ciśnień - no bo bez przykręcania węża nie bardzo chcę sprawdzać na styk....
Ale ogólnie śmiga i jestem zadowolony Big Grin
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa