Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Fujitsu czy Mitsubishi - ktora lepsza ?

23 Odpowiedzi, 28491 Wyświetleń

bxz

2011-07-21, 16:39:41
Zaawansowany użytkownik
bartekyogico napisał(a):Ciekawe gdzie jest wyprodukowany komputer na którym to wypisujesz... Mamy w ofercie i Fujitsu i Mitsu a to że jestem zwolennikiem Fujitsu (jak w poście wyżej przy niższych modelach) wynika tylko z doświadczenia.

Z doświadczenia... konkrety proszę bo moje doświadczenie mówi mi coś innego i biorę tu poprawkę, że Mitsu jest mniej popularne to i mniej się ich naprawia. Z tych co montowałem kilka lat temu przez 2,5 roku nie zepsuł się żaden (kilkanaście sztuk) a 6 sztuk serwisowałem na wiosnę. Nie proponuje Mitsu, a Fuji mam w ofercie. Staram się być obiektywny... jeszcze nie miałem klienta dla którego 1400 nie grało roli... Fuji wygrywa ceną bo jest najtańsze w klasie 5 lat gwarancji... Mitsu nie robi sprężarek w chinach (przynajmniej taką mam wiedzę)... skąd bierze resztę nie wiem.
To że Fuji są ładniejsze to się trzeba zgodzić, ale warunki gwarancji dystrybutora są złe IMO... Oczywiście klienta to nie interesuje Smile
NO
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa