Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

kupię sprężarkę TAJ 2446 Z

21 Odpowiedzi, 21722 Wyświetleń

bxz

2011-07-30, 20:04:22
Zaawansowany użytkownik
problem z kondensatorami... ale jaki jest z nimi problem? że są i się mogą skończyć? od 3 dni poszukuję informacji jakie zadanie ma kondensator rozruchowy i poza: ułatwia start, nic nie mogę znaleźć.
Czy po chłopsku "stabilizuje" prąd? Czyli magazynuje ładunek i podczas rozruchu jest "bliżej" odbiornika i przy starcie i dużym obciążeniu dosyła brakujące A i napięcie nie skacze? czy kondensator można zamienić na większy jak się nie ma pod ręką takiego jak być powinien? Czy bardzo katujemy silnik gdy startuje bez kondensatora (o ile wystartuje)? Ile czasu potrzebuje kondensator by się naładować? Czemu jest przy silniku i gdy nie ma napięcia na silnik to on nie jest zasilany by się naładować przed startem? Coraz bardziej drażnią mnie moje braki w elektryce, a za nic nie mogę jej pojąć ;/ Nie ma mi kto przy piwie wytłumaczyć. Wszyscy niby wiedzą... a nikt nie wie do końca. Polecacie jakąś literaturę? Szukam czegoś dla praktyków nie filozofów.
NO
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa