według danych technicznych typowo jest do -5*C -wiec nisko-średnio temperaturowy.
pod warunkiem niskiej temp skraplania poradzi sobie spoko i +5*C.
a zależnie od gazu... na R22 może i wyżej chodzić... zwłaszcza jeśli to praca dorywcza...
kiedyś gdzieś widziałem nawet dane techniczne do odparowania +10*C
ale u mnie typowo będzie chodzić około zera -a w określonym trybie na -25*C
daikin którego danych szukam -niby klimatyzacyjny -na wysokie odparowanie -a w urządzeniu które widziałem prawdopodobnie okresowo pracował i na niskich temperaturach... właśnie około -25*C.
w zasadzie... obie sprężarki w pewnych zakresach urządzenia wyjdą poza kopertę...
i obie powinny spoko to wytrzymać.
pozostaje kwestia porównania wydajności w identycznych warunkach... np dla parowanie/ skraplanie -5*C/+20*C
pod warunkiem niskiej temp skraplania poradzi sobie spoko i +5*C.
a zależnie od gazu... na R22 może i wyżej chodzić... zwłaszcza jeśli to praca dorywcza...
kiedyś gdzieś widziałem nawet dane techniczne do odparowania +10*C
ale u mnie typowo będzie chodzić około zera -a w określonym trybie na -25*C
daikin którego danych szukam -niby klimatyzacyjny -na wysokie odparowanie -a w urządzeniu które widziałem prawdopodobnie okresowo pracował i na niskich temperaturach... właśnie około -25*C.
w zasadzie... obie sprężarki w pewnych zakresach urządzenia wyjdą poza kopertę...
i obie powinny spoko to wytrzymać.
pozostaje kwestia porównania wydajności w identycznych warunkach... np dla parowanie/ skraplanie -5*C/+20*C
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY