W zależności ile faktycznie wpuściłeś tego azotu do układu, na 99% zostanie w skraplaczu i "odetnie" Ci przepływ freonu. Klima straci wydajność i będą kredki... Miałem też przypadek, że przebiło mi płyty zaworowe. Musiałem wymienić sprężarkę, nauka i nierozwaga kosztuje.
Azot jest gazem nie ściśliwym i nie wszystkie sprężarki dadzą sobie z nim rady
Ściągnij cały czynnik, przy okazji zrób sobie próbę ciśnieniową azotem, sprawdzisz przy okazji połączenia kielichowe przy agregacie i powoli go wypuść
Dobrze pociągnij próżnie i załaduj wagowo, tyle ile fabrycznie + ilość czynnika na instalację. Wtedy będziesz spokojnie mógł pić browarka wieczorem i w weekendy, nikt nie będzie dzwonił, że coś nie działa, albo kapie woda...
Powodzonka
Azot jest gazem nie ściśliwym i nie wszystkie sprężarki dadzą sobie z nim rady
Ściągnij cały czynnik, przy okazji zrób sobie próbę ciśnieniową azotem, sprawdzisz przy okazji połączenia kielichowe przy agregacie i powoli go wypuść
Dobrze pociągnij próżnie i załaduj wagowo, tyle ile fabrycznie + ilość czynnika na instalację. Wtedy będziesz spokojnie mógł pić browarka wieczorem i w weekendy, nikt nie będzie dzwonił, że coś nie działa, albo kapie woda...
Powodzonka
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY