boy napisał(a):Jako student mam jeszcze możliwość kształcenia w odpowiednim kierunku.A jak myślisz?Moim zdaniem jak wyjedziesz to będzie 5000 plus twój brak
Jestem na specjalności Urządzenia Chłodnicze i Klimatyzacyjne na kierunku MEchanika i Budowa Maszyn.
Tu chciałbym się spytać ludzi będących w branży czy opłaca się wgłębiać w ten kierunek. Narazie wszystko co tu czytam jako niezalogowany użytkownik j ogólnie z zagadnieniami wentylacji, chłodnictwa bardzo mnie ciekawi.
Jako drugi kierunek chciałbym studiować budownictwo, żeby otrzymać odrazu uprawnienia do budowania całych instalacji wentylacyjnych.
Z drugiej strony jeszcze mogę iść w kierunek Instalacji, Aparatury Przemysłowej albo Mechatroniki co mnie mniej pociąga, ale dałbym rady....
No i teraz najbardziej ciekawią mnie możliwość rozwoju w Polsce klimatyzacji, czy rynek prężnie się rozwija? W gazecie wyborczej widziałem artykuł, że jest bum na to. Czy jako osoby mający dotyczenia z tym zauważacie to? Jeszcze liczę się z możliwością, wyjechania za granicę, najbardziej odpowiadałyby mi kraje niemiecko języczne, choć z anglo też dałbym radę.
Czy po jakiś 5-7 latach w pracie w zawodzie można liczyć na zarobki 5000+?
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY