Najlepiej kupić gotowe syfony, mają od razu wyjście do podłączenia np zmywarki. Średnica idealnie pasuje do standardowego odpływu, czy to rurki 1/2`` np GENOVA, czy rurka giętka. Jak dla mnie wpięcie do syfonu musi być szczelne, żeby nie mogła wylać się niepotrzebnie woda i jakieś zapachy niepożądane się wydostały. Niby nie powinny bo wpięcie jest nad syfonem, ale sam syfon też żyje swoim życiem...
(czasami stosuję dodatkowy syfon zrobiony z kolanek dla świętego spokoju).
Widziałem też jak z takiego wpięcia wylewała się woda przy spuszczaniu dużej ilości wody ze zlewu. Syfon nie dawał rady i podnosił się poziom wody w rurce, następnie przez niezaizolowane wpięcie odpływu lała się woda i zalewała szafkę i kafelki... Wszystko uzależnione jest na obiekcie i potrzeba trochę wyobraźni i lekkiego zacięcia hydraulika
Najważniejsze w tym wszystkim jest wykonanie odpowietrznika naszego odpływu. Ja zawsze wstawiam trójnik w klimatyzatorze przy podłączeniu oryginalnym i to działa w 100 procentach. Niestety bardzo dużo instalatorów o tym zapomina, ale ja się cieszę, bo przyjeżdżam później na awarię i jest kaska
(czasami stosuję dodatkowy syfon zrobiony z kolanek dla świętego spokoju). Widziałem też jak z takiego wpięcia wylewała się woda przy spuszczaniu dużej ilości wody ze zlewu. Syfon nie dawał rady i podnosił się poziom wody w rurce, następnie przez niezaizolowane wpięcie odpływu lała się woda i zalewała szafkę i kafelki... Wszystko uzależnione jest na obiekcie i potrzeba trochę wyobraźni i lekkiego zacięcia hydraulika
Najważniejsze w tym wszystkim jest wykonanie odpowietrznika naszego odpływu. Ja zawsze wstawiam trójnik w klimatyzatorze przy podłączeniu oryginalnym i to działa w 100 procentach. Niestety bardzo dużo instalatorów o tym zapomina, ale ja się cieszę, bo przyjeżdżam później na awarię i jest kaska
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY