Robert81r napisał(a):jak widzisz - na koncu zdania jest... w moim też
Ale robię porządki w złomie i żegnam się z "zawsze się może przydać" i szkoda mi było wyrzucić Tadirana... ale nie o tym... rozważałem przezbrojenie, ale odpuściłem, po próbie na mniejszej sprężarce, teraz już tylko drop in... ale też nie o tym... i szukając danych o sprężarce natknąłem się na DTR'kę i jakie moje zdziwienie... jest o niebo lepsza od tego co proponują znani mi dostawcy... sami zobaczcie jest wszystko, a najbardziej mnie urzekło że nie ma tysiąca znaczków, że nie wolno klimy polewać wodą i że ma w sobie prąd, a to że są wykresy ciśnień w zależności od trybu i temperatury zewnętrznej, że są wykresy wydajności, z których wynika że przy -15 z 22 000 btu robi się 7 000... klima ma czujnik temp zewnętrznej i proste sterowanie. A najbardziej mnie zdzwiło, że ten kto je montował, lub fabryka dodatkowo, czego już nie ma w DTR'ce, wspawała 6 i z schrederem i wyprowadziła ja przy serwisowych (oczywiście jest pomiar HP, nie tak jak w reszcie), podejrzewam że do pomiaru przechłodzenia, bo za kapilarą to niemożliwe... lub przed zaworem 4 drogowym żeby spradzić czy się nie zaciął... dziś mi brakło czasu jutro wszystko obadam, ale gdyby były w Polsce do kupienia i miały japońskie i bristola (nie wiem gdzie robią, pisze made in usa, ale wiadomo...) scrolle i takie dane, i nie zadne invertery to chętnie będę polecał i montował. Chyba że o czymś nie wiem.
NO
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY