witam splity to nie jest moja specjalność gdyż zajmuje sie raczej samochodówką ale zdarza sie ze czasami komuś powieszę cos niedużego .klimatyzator 5,2 kw optimum klima na r 407 spręzarka nie chce wystartować tylko buczy i rozłącza ja termik. stwierdziłem ze jest uszkodzony kondensator rozruchowy wogołe nie ma pojemności .
orginalny ma 60 mikroF i 450 vac nie miałem identycznego dałem 64 mikro i 330 vac
Spreżarka ruszyła zaczęło wszysto działać lecz po ok 2-3 min z kondensatora poszedł dymi tyle.
Mam pytanie czy jak sprężarka ruszy to coś powinno rozłączyć kondensator. jak dałem jeszcze jeden i po wystartowaniu sprężarki rozłączałem go to spreżarka działała . i wszystko działało.
Dodam żę napięcie na tym kondensatorze było 280 v
Spreżarka sie mocno grzeje. Doradzcie coś chłopaki ,dzieki.
orginalny ma 60 mikroF i 450 vac nie miałem identycznego dałem 64 mikro i 330 vac
Spreżarka ruszyła zaczęło wszysto działać lecz po ok 2-3 min z kondensatora poszedł dymi tyle.
Mam pytanie czy jak sprężarka ruszy to coś powinno rozłączyć kondensator. jak dałem jeszcze jeden i po wystartowaniu sprężarki rozłączałem go to spreżarka działała . i wszystko działało.
Dodam żę napięcie na tym kondensatorze było 280 v
Spreżarka sie mocno grzeje. Doradzcie coś chłopaki ,dzieki.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY