kibicL napisał(a):mister napisał(a):kibicL głupoty piszesz . ciśnienia skraplania nie można obniżać dowolnie nisko bo wydajność spadnie tak samo jak w przypadku za wysokiego ciśnienia . z twoich wypowiedzi wnioskuję ,że uważasz,że im wyższe ciśnienie skraplania tym wieksza wydajność (jeśli cię źle zrozumiałem to mnie popraw) . podam prosty przykład - są dwie pompy do wody ,jedna pompuje wodę na wysokość 2m ( niskie ciśnienie skraplania) a druga pompuje na wysokość 20m (wysokie ciśnienie skraplania) -która ma lżej pompować i ma przez to większą wydajność ,która pobiera mniej prądu ??No i chyba jesteśmy w domu.ciśnienia skraplania nie można obniżać dowolnie nisko bo wydajność spadnie tak samo jak w przypadku za wysokiego ciśnienia.Ciastkarzami nie jesteśmy.Rozmawiamy o pewnym zakresie.Co do przykładu pomp to jest on nietrafiony.Ta co pompuje na wysokość dwóch metrów pobiera większy prąd niż ta co pompuje na wysokość 20 metrów.Ponieważ ta co pompuje wyżej przepompuje jej 200 razy mniej od tej co pompuje na wysokość 2 metrów.
Teraz wiem dlaczego zderzacz hadronów nie działa :lol:
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY