Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

pompa ciepła - równoległa praca dwóch sprężarek

19 Odpowiedzi, 21838 Wyświetleń

wit

2012-01-08, 19:50:30
Top użytkownik
p.obelix napisał(a):Panowie fachowcy na tym forum są zbyt zarozumiali jak by pozjadali wszystkie rozumy.

jak napisałeś -panowie fachowcy -to jest forum fachowe i dla fachowców.

i z fachowcami się tu dyskutuje. Kompletnym amatorom niechętnie udziela się porad -żeby nie mieć na sumieniu jak komuś stanie się krzywda.

tak samo jak żaden odpowiedzialny mechanik samochodowy nie poleci naprawy hamulców amatorowi

-ani...
-zapisz się na forum lekarzy kardiochirurgów. moja **** ma chore serce -na operacje by-pas czeka się 2 lata a i kosztuje.

-panowie lekarze -poradźcie mi jak samemu w domu przeprowadzić taką operację?

mam praktykę -co niedziela rozkrawam kurczaka na obiad. mam też szpulkę nici igłę i nóż kuchenny -jak będzie trzeba -to nawet jestem gotów zainwestować w żyletkę! no i mam flaszkę -kogo znieczulic -pacjenta -czy samemu wypić -żeby się ręce nie trzęsły?
Cholera -co za chamy z tych lekarzy -nie chcą poradzić jak metodą domową po amatorsku przeszczepić serce lub wykonać by-pas.

czujesz analogię?

po prostu wszedłeś nie tu gdzie trzeba.

poczytasz -popracujesz w tym fachu kilka lat -podyskutujemy.. a na razie pozostają fora dla amatorów. Tutaj to nie przedszkole. ani nie szkółka niedzielna.
tu możemy dyskutować o problemach chłodniczych -a nie nauczać w zakresie przedszkola chłodniczego.

raczej fachowcy nie radzą amatorom w sprawach gdzie łatwo o wypadek -aby nie mieć kogoś na sumieniu -i między innymi nie namawiamy do łamania prawa... bo sporo prac chłodniczych wymaga uprawnień.

Była najlepszą rada -zwróć się aby PC wykonał fachowiec. operacji na otwartym sercu też nie polecam robić samodzielnie... chyba, ze jesteś kardiochirurgiem.

a i była rada -odpowiedź na pytanie -była -choć właściwie nie powinno jej być.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa