Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

pompa ciepła - równoległa praca dwóch sprężarek

19 Odpowiedzi, 19953 Wyświetleń

wit

2012-01-08, 19:50:30
Top użytkownik
p.obelix napisał(a):Panowie fachowcy na tym forum są zbyt zarozumiali jak by pozjadali wszystkie rozumy.

jak napisałeś -panowie fachowcy -to jest forum fachowe i dla fachowców.

i z fachowcami się tu dyskutuje. Kompletnym amatorom niechętnie udziela się porad -żeby nie mieć na sumieniu jak komuś stanie się krzywda.

tak samo jak żaden odpowiedzialny mechanik samochodowy nie poleci naprawy hamulców amatorowi

-ani...
-zapisz się na forum lekarzy kardiochirurgów. moja **** ma chore serce -na operacje by-pas czeka się 2 lata a i kosztuje.

-panowie lekarze -poradźcie mi jak samemu w domu przeprowadzić taką operację?

mam praktykę -co niedziela rozkrawam kurczaka na obiad. mam też szpulkę nici igłę i nóż kuchenny -jak będzie trzeba -to nawet jestem gotów zainwestować w żyletkę! no i mam flaszkę -kogo znieczulic -pacjenta -czy samemu wypić -żeby się ręce nie trzęsły?
Cholera -co za chamy z tych lekarzy -nie chcą poradzić jak metodą domową po amatorsku przeszczepić serce lub wykonać by-pas.

czujesz analogię?

po prostu wszedłeś nie tu gdzie trzeba.

poczytasz -popracujesz w tym fachu kilka lat -podyskutujemy.. a na razie pozostają fora dla amatorów. Tutaj to nie przedszkole. ani nie szkółka niedzielna.
tu możemy dyskutować o problemach chłodniczych -a nie nauczać w zakresie przedszkola chłodniczego.

raczej fachowcy nie radzą amatorom w sprawach gdzie łatwo o wypadek -aby nie mieć kogoś na sumieniu -i między innymi nie namawiamy do łamania prawa... bo sporo prac chłodniczych wymaga uprawnień.

Była najlepszą rada -zwróć się aby PC wykonał fachowiec. operacji na otwartym sercu też nie polecam robić samodzielnie... chyba, ze jesteś kardiochirurgiem.

a i była rada -odpowiedź na pytanie -była -choć właściwie nie powinno jej być.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa