To że w dwa dni nie zrobię z pracowników fachowców w tej dziedzinie zdaję sobie sprawę,ostatnio i gościu z serwisu jak go wezwałem do naprawy to zamiast uzupełnić mi R134 doładował mi prawie 40 kg R407,miał później z tym trochę zabawy i kosztów jak wymienił 160kg R134.Mam w zakładzie 5 agregatów do wody lodowej po 1.2 megawata każdy i kilkadziesiat mniejszych z różnego rodzaju osuszaczami,to szkolenie potrzebne jest mi bardziej żebym właśnie nie wzywał serwisu bo zadziałał wyłącznik wysokiego ciśnienia albo był brudny skraplacz..Na dodatek na magazynie posiadam ponad 200kg R134A i R 407 i do tego muszę mieć ten certyfikat który upoważnia między innymi do obrotu i magazynowania tych substancji.Ja mam 25 lat praktyki w dziedzinie elektromechaniki i od 10 la uprawnienia dozoru i zdaję sobie sprawę że po różnych kursach ( znalazłem różne od dwudniowych do dziesięciodniowych ) nie będę miał fachowców w dziedzinie.Sam kończyłem Politechnikę i miałem trochę zajęć z techniki chłodniczej ale to było tak dawno że niewiele z tego pamiętam...
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Zimna sprężarka
30 Odpowiedzi, 28061 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY