Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Zimna sprężarka

30 Odpowiedzi, 28056 Wyświetleń

wit

2011-12-15, 21:18:15
Top użytkownik
napięcie w rozdzielniach na bezpiecznikach zazwyczaj jest. często jest nawet na niewykorzystywanych polach.

w rozdzielni na kilkaset pól stykowych -część była używana przez różne maszyny w tym i agregaty chłodnicze -a cześć pozostała z czasów jeszcze budowy z kablami biegnącymi donikąd -podłączonymi do rozdzielni głównej -ale ze zdemontowanymi odbiorami.
czegoś takiego szukał elektryk z agencji pośrednictwa. czegoś co jest pod napięciem -ale nie ma odbioru mocy. nie przewidział, że odbiór może być chwilowo wyłączony.

a układ sterowania wcale nie musi być zasilany z tych samych obwodów co silniki główne.
i żaden miernik nie pomoże.
ja sprawę rozgryzłem szybko.

elektryk "agencyjny"popsuł. kolejni "agencyjni" nie potrafili zidentyfikować -generalnie -będąc w zakładzie tzw. "świerzynkami" nie mieli pojęcia co skąd jest zasilane...
a w zasadzie w ogóle niewiele mieli pojęcia.
a dobrych elektryków zredukowano -żeby przejść na tańszych z agencji.

ps. inny temat. widziałem "elektryka" który zmierzył prąd w gniazdku. normalnie włączając przewody z miernika do obu dziurek gniazdka.... i miał dobry miernik -tak na wyczucie za jakieś 2-3 stówki albo i więcej...
miał. pewnie własnym prywatnym by nie zmierzył... służbowym zmierzył.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa