a wiec tak: sprawdzone zostalo cisnienie w ukladzie i bylo 0. panu od klimy wyszlo, ze nieszczelnosc jest w chlodnicy klimy (w okolicy wirnika prawego wiatraka). chlodnica wymieniona na nowa. wczoraj ponownie zostal napelniony freon (R134a). i teraz mam pytanie: osoba, ktora to napelniala powiedziala, ze oleju nie dodaje, bo olej jest juz w sprezarce i jak freon uciekl z ukladu to olej i tak zostal. czy mial racje ? pytam bo sie nie znam a nie chcialbym miec jakis niespodzianek. druga sprawa to wentylatory klimy - klima dzialala ok 20-30 min, temp na zewn to ok 20 stopni, a wentylatory sie nie zalaczyly - czy juz mam sie czym martwic czy jeszcze poczekac na wieksze upaly ? cisnienie w ukladzie doszlo do 3 bar po stronie niskiego cisnienia, po stronie wysokiego niestety nie wiem, bo gosciu nie mial przy sobie koncowki do podlaczenia.
zauwazylem jeszcze jeden objaw: po wlaczeniu klimy w srodku slychac takie jakby syczenie przy srodkowych nawiewach. ktos wie co to moze byc ? cholera ciagle cos :evil:
zauwazylem jeszcze jeden objaw: po wlaczeniu klimy w srodku slychac takie jakby syczenie przy srodkowych nawiewach. ktos wie co to moze byc ? cholera ciagle cos :evil:
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY