Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

montaż splita za 350?

79 Odpowiedzi, 69137 Wyświetleń

wit

2012-01-22, 21:59:46
Top użytkownik
.
tak -opisany przypadek powinien być dla pip i prokuratora -ale chłopcy się bali. i o pracę -i o ewentualne powiązania szefa -bo bogaty może więcej... więc narzekali -ale nic z tym nie zrobili. wzięli po 400zł miesięcznego chorobowego -a w kolejnym miesiącu wyrobili po 100 nadgodzin i zapłatę pod stołem -żeby się wyrównało.

jak wszędzie i w naszej branży jest różnie. spotykałem i firmy w porządku -uczciwe i szanujące klientów i pracowników

-widziałem i takie co migają się z gwarancji -oprócz upustów -jeśli klient nie zna cen to biorą 200% narzuty a pracownikami pomiatają.

niestety -jeśli idzie o podejście do pracowników -to w branży klimatyzacji i chłodnictwa łatwiej o patologię niż normalność. a piszemy -o typowej przeciętnej firmie. niestety przeciętnafirma nie wypadadobrze jako pracodawca.

Ty piszesz jak to widzisz jako pracodawca który chce normalnie funkcjonować. ja piszę jako fachowiec który sporo firm widział zarówno sam bywam pracownikiem jak i z wieloma rozmawiałem.często "na robocie" spotykałem ludzi z różnych firm -częściej pracowników niż ich szefów. ogólny obraz branży -widziany z tej drugiej strony niestety jest bliższy czerni niż bieli. a ogólnie wszystko jest szare -tylko dlaczego tak brudnoszare?

niestety częściej spotykam podejścia zawadzające o patologię -niż normalność. no może pół na pół.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa