15*C bez grzałki?
i 4 x dziennie czekać aż towar się podgrzeje do temperatury już szkodliwej dla żywności?
chyba nie zwróciłeś uwagi, ze pytający napisał, że szafa jest bez grzałki.
choć 30minut to ograniczy -bo temp wiele nie wzrośnie -i faktycznie odtajanie skończy się czasem.
ja bez grzałek dałbym niższą temp. końca odtajki -około 4 stopni -jeśli po kilku dniach lód by narastał -lub nie topił się całkowicie do momentu zakończenia odtajki -to bym zobaczył co kończy odtajanie temperatura czy czas -i bym albo podniósł temp na +6*C albo po 5 minut wydłużał czas. i znowu obserwował.
oczywiście to rada dla użytkownika który na bieżąco może obserwować swoją ladę.
serwisant musi od razu trafić ustawienia -nie będzie 10x jeździł. więc serwisant ustawi wyżej i z zapasem.
i 4 x dziennie czekać aż towar się podgrzeje do temperatury już szkodliwej dla żywności?
chyba nie zwróciłeś uwagi, ze pytający napisał, że szafa jest bez grzałki.
choć 30minut to ograniczy -bo temp wiele nie wzrośnie -i faktycznie odtajanie skończy się czasem.
ja bez grzałek dałbym niższą temp. końca odtajki -około 4 stopni -jeśli po kilku dniach lód by narastał -lub nie topił się całkowicie do momentu zakończenia odtajki -to bym zobaczył co kończy odtajanie temperatura czy czas -i bym albo podniósł temp na +6*C albo po 5 minut wydłużał czas. i znowu obserwował.
oczywiście to rada dla użytkownika który na bieżąco może obserwować swoją ladę.
serwisant musi od razu trafić ustawienia -nie będzie 10x jeździł. więc serwisant ustawi wyżej i z zapasem.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY