Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

dwa urządzenia z jednego agregatu

20 Odpowiedzi, 21272 Wyświetleń

bxz

2012-02-18, 16:12:38
Zaawansowany użytkownik
złóż... pewnie gdyby ktoś tak montował to by napisał, że da radę Smile
ja przy okazji zapytam:
czy poza zbiornikiem cieczy, który w tym przypadku pełni rolę przewymiarowany skraplacz,
czy poza typem sprężarki - przy założeniu + temperatur w komorze / ladzie i wentylatorowego obiegu powietrza przecież to odparowanie zamiast na 0 jest na -10 jeśli moja mikro wiedza się nie myli to taka wielka różnica?, to jaka jest żywotność układu w odniesieniu do tłokówki?
czy poza rozstawem lamel, które trzeba będzie czyścić, bo w agregatach widzę, że i bez czyszczenia dają rade
są jeszcze jakieś różnice?
mister napisał(a):takich odpowiedzi się spodziewałem.
ile procent ceny takiego układu z robotą stanowi agregat?
ile procent dedykowany skraplacz jest droższy dla klienta, wliczając przeróbki tej j.zew na "agregat", od tej samoróbki?
Ja już nie pierwszy raz się spotykam z takim rozwiązaniem i tam gdzie pytałem działa to dobrze... wszystko zależy jaka jest różnica w cenie / żywotność / koszty eksploatacji... czy mógłby mi to ktoś przybliżyć?
Pytanie jak ważna jest bezawaryjność... bo jak ktoś ma pojedyncze urządzenia, a ma ich kilka zupełnie zmienia postać rzeczy... montujesz sterownik z alarmem i przekładasz towar Smile

Wydaje mi się że dla pewnych rozwiązań / grupy klientów (tanio i dobrze) to dobre rozwiązanie, ale łączenie tego dla 2 odbiorników, to już trochę mija się z celem... nie możesz 2 osobnych założyć po prostu?
awax napisał(a):...
To mi przypomina porównanie profesjonalnych narzędzi z tymi zakupionymi w marketach.Czy Wy używacie np wiertarek ,szlifierek ,spawarek itd marketowych??przecież też działają.
Gdybym miał porównywać jakość/koszt zakupu i biorąc po uwagę że naprawy są tak drogie, że nie bardzo się już opłaca naprawiać, to wygrywają marketówki... te niby profesjonalne z marketu robione na licencji, albo bezczelnie skopiowane wiele nie ustępują... żyją krótko, ale zamiast bujać się z naprawą kupujesz nową od ręki, a na gwarancji dostajesz momentalnie nową... jakby to policzyć tak dokładnie to chińczyki wygrywają Smile
tyle tylko że mnie szlak trafia robić takimi... , ale jak obecne padną chyba poszukam czegoś tańszego i przestanę się tak przejmować sprzętem, chować bo ukradną... etc.
NO
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa