bodzio napisał(a):Spokojnie R600a na estrowym jak i alkilobenzenie będzie chodzić wiele lat
Dzięki Ja też tak uważam.
Gdybym wiedział że >tu < jest tylu fachowców MNIEMANOLOGII STOSOWANEJ to w ogóle bym tematu nie zakładał.
Zrobiłem najpierw dopiero pisałem tak z ciekawości - może ktoś coś takiego robił ale się tylko jak widzisz Klub Krytykantów Mądrych. odezwał.
Więc teraz dopisze jeszcze jeden > olejowy grzech śmiertelny < ( z reszto już chyba gdzieś na forum pisałem ).
Jakieś 6-7 lat temu nie miałem akurat niczego za R 12 a pękła rurka w chłodni do mleka 1000L( sprężarka L.Unite 4551 na R 12 ).i gaz poszedł sobie latać.
Rolnik miał akurat wesele własnej latorośli. Z całą odpowiedzialnością wręcz zażądał napuszczenia R 134 ( po moich wykladach i ostrzeżeniach na temat ryzyka ) Powiedział że gotów jest zaryzykować wymianę sprężarki .
Przez te parę lat byłem u niego 2 razy ( w całkowicie inna awaria ) sprężarka chodzi do dziś cichutko - tylko szumi a facet mi żartem wymawia że chciałem go na straty naciągnąć. :lol:
I jak tu do końca wierzyć wszystkim naukowym teoriom
Zaraz mnie tu niektórzy zlinczują ale od tej pory już wiele razy napełniałem R 134 na mineralnym i jak do tej pory nic się nie stało.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY