Administrator napisał(a):bxz to nie jest podpucha, ani temat na zamówienie
znam wiele osób odpowiedzialnych za instalacje nie biorących żadnych "giftów".
im zależy wyłącznie na dobrej obsłudze, mają na to budżet , mają również szefów, którym muszą udowodnić właściwy wybór firmy.
uznajmy, że to im ( również ) takie informacje mają służyć
i deklaruję, że nie jest to żaden temat sponsorowany ani na zamówienie
więcej optymizmu
Też znam kilku takich jeszcze... wymierają jak dinozaury, albo wciskają roboty dodatkowe, zeby sie wykazać i premie dostać, na jedno wychodzi czasem

ale temat rzeka, żaden z nas nie jest w tej kwestii obiektywny:
każdy coś tworzy, na miarę swoich możliwości i będzie bronił choćby podświadomie swoich wyborów, racji...
a taki temat to musi być konkret: jaka instalacja, stara, nowa, jaki koszt inwestycyjny zakłada Inwestor, jakie koszty Eksploatacyjne, jaka jest stopa dyskontowa do porównania, jaki ma system sterowania etc. mozna mnożyć, tylko po co? nie ma najlepszej firmy
to tak jakbyscie napisali do 10 producentów klim prośbę o napisanie, która ich zdaniem są najlepszym wyborem na polski rynek...
A takie porównanie firm na rynku: ich kosztów, zysków, ludzi, obrotów, docelowych klientów etc. mogło by Nam samym dać punkt odniesienia w którym miejscu jesteśmy, do czego dążyć...
A jeśli chcecie napisać artykuł jak wybrac firmę klimatyzacyjną do montażu splita, to odpowiedź jest tylko jedna: z polecenia... ponegocjować cenę, bo konkurencja daje tanio i tyle, normalna foirma i tak nie zejdzie niżej, bo to znaczy że albo ma wydmuchane ceny, albo nóż na gardle co dobrze o niej nie świadczy...
Robiłem niedawno arkusz do porównania producentów klimatyzatorów, żeby samemu coś zmienić w ofercie i wszystko zależy od tego czego oczekuje klient, ciężko mi było znaleźć 3 marki i tylko na nich poprzestac...
Ale nawet jak zrobicie taki artykuł (myślę o splitach) w których uzasadnicie np. 1000 netto za montaż i papiery, ktoś wejdzie na forum i dostanie ofertę za 350
i można mu wymieniać czego ta firma nie ma... niestety jednorazówki wygrywają przy takich cenach za montaż, Ci co chcą coś więcej muszą zapłacić, a znam firmę co po 15 latach na rynku w ramch gwarancji odbiera telefon, umawia się ,zapisuje numer i nie odbiera xD Referencje maja 7 cyfrowe, certyfikaty i autoryzacje, nawet wylączność na szanującą się markę... i co? Nic sobie z tego nie robią
1200 netto kasują... jak takich wyłapiesz? sam byłem zszokowany jak się dowiedziałem... polecenie przez znajomego jedynym drogowskazem
NO
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY