Witam
Syczenie i olej to dwie różne sprawy.
Olej trzeba uzupełnić gdyż w wymienianym skraplaczu została znaczna część oleju .Orientacyjnie można przyjąć ,że w zależności od tego jaką masz sprężarkę około 28-35 ml.Ja dodałbym 35 ml.
Syczenie spowodowane jest prawdopodobnie zbyt małą ilością czynnika co potwierdza brak pracy wentylatora i jedynie 3 bary na ssaniu mogą dziwić ale jest to możliwe zarówno jeżeli sprężarka posiada zmienną wydajność lub wnętrze samochodu i temperatura zewnętrzna są ok 20 st.
Uff .Reasumując ,jedż do serwisu z prawdziwego zdarzenia i wykonaj wszystko od początku
prawdzenie szczelności,dopełnienie olelu,napełnienie czynnikiem itd.
Pozdrawiam i proszę o informacje o wynikach,a klimy ja bym nie używał do tego czasu.
Syczenie i olej to dwie różne sprawy.
Olej trzeba uzupełnić gdyż w wymienianym skraplaczu została znaczna część oleju .Orientacyjnie można przyjąć ,że w zależności od tego jaką masz sprężarkę około 28-35 ml.Ja dodałbym 35 ml.
Syczenie spowodowane jest prawdopodobnie zbyt małą ilością czynnika co potwierdza brak pracy wentylatora i jedynie 3 bary na ssaniu mogą dziwić ale jest to możliwe zarówno jeżeli sprężarka posiada zmienną wydajność lub wnętrze samochodu i temperatura zewnętrzna są ok 20 st.
Uff .Reasumując ,jedż do serwisu z prawdziwego zdarzenia i wykonaj wszystko od początku
prawdzenie szczelności,dopełnienie olelu,napełnienie czynnikiem itd.Pozdrawiam i proszę o informacje o wynikach,a klimy ja bym nie używał do tego czasu.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY