Wy katalogów nie oglądacie? Ta sama moc i ten sam producent: inverter średnio długość instalacji i różnica poziomów dopuszczalna przez producenta jest prawie 2 x większa... To raczej jedyna zaleta inverterów w naszym klimacie, gdzie koszty zakupu do czasu używania... no może jeszcze są cichsze, no i dogrzewają ekonomiczniej i przy - C... ale i tak do standardowych zastosować przegrywają ze względu na cenę IMO
Wiedza ze szkolenia Mitsubishi z przed 5 lat, jak dopiero wchodziły i tak Pan to tłumaczył na zarzuty, że to nie ma prawa działać bo olej nie będzie wracał:
Tak to spory problem... , ale inna budowa sprężarki (tu nie chciał zdradzi/nie wiedział) żeby smarowanie było w całym zakresie prędkości i przy okazji zredukowało się mieszanie z czynnikiem... ale to raczej bajka... Za to przy starcie wchodzą na 120% i co jakiś czas, by olej powrócił i to skuteczniej niż przy on/offie.
Inna bajka że przekroczyłem kiedyś te zalecenia 5 krotnie przy on/offie... 2 rok działa... przewyższenie 15m j.zew. powyżej, bez pułapek i jeszcze lutowana instalacja... bo przekraczała 50m, a kręgi 25m miałem
Ja nie robię pułapek, bo od wejścia R410 nie wymagają tego producenci... i tyle
Pozdrawiam
Wiedza ze szkolenia Mitsubishi z przed 5 lat, jak dopiero wchodziły i tak Pan to tłumaczył na zarzuty, że to nie ma prawa działać bo olej nie będzie wracał:
Tak to spory problem... , ale inna budowa sprężarki (tu nie chciał zdradzi/nie wiedział) żeby smarowanie było w całym zakresie prędkości i przy okazji zredukowało się mieszanie z czynnikiem... ale to raczej bajka... Za to przy starcie wchodzą na 120% i co jakiś czas, by olej powrócił i to skuteczniej niż przy on/offie.
Inna bajka że przekroczyłem kiedyś te zalecenia 5 krotnie przy on/offie... 2 rok działa... przewyższenie 15m j.zew. powyżej, bez pułapek i jeszcze lutowana instalacja... bo przekraczała 50m, a kręgi 25m miałem

Ja nie robię pułapek, bo od wejścia R410 nie wymagają tego producenci... i tyle
Pozdrawiam
NO
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY