Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Rodzynek !!!! x3 Fujitsu multi 8

71 Odpowiedzi, 61694 Wyświetleń

bxz

2012-03-11, 13:39:43
Zaawansowany użytkownik
Wy katalogów nie oglądacie? Ta sama moc i ten sam producent: inverter średnio długość instalacji i różnica poziomów dopuszczalna przez producenta jest prawie 2 x większa... To raczej jedyna zaleta inverterów w naszym klimacie, gdzie koszty zakupu do czasu używania... no może jeszcze są cichsze, no i dogrzewają ekonomiczniej i przy - C... ale i tak do standardowych zastosować przegrywają ze względu na cenę IMO
Wiedza ze szkolenia Mitsubishi z przed 5 lat, jak dopiero wchodziły i tak Pan to tłumaczył na zarzuty, że to nie ma prawa działać bo olej nie będzie wracał:
Tak to spory problem... , ale inna budowa sprężarki (tu nie chciał zdradzi/nie wiedział) żeby smarowanie było w całym zakresie prędkości i przy okazji zredukowało się mieszanie z czynnikiem... ale to raczej bajka... Za to przy starcie wchodzą na 120% i co jakiś czas, by olej powrócił i to skuteczniej niż przy on/offie.
Inna bajka że przekroczyłem kiedyś te zalecenia 5 krotnie przy on/offie... 2 rok działa... przewyższenie 15m j.zew. powyżej, bez pułapek i jeszcze lutowana instalacja... bo przekraczała 50m, a kręgi 25m miałem Smile

Ja nie robię pułapek, bo od wejścia R410 nie wymagają tego producenci... i tyle Wink
Pozdrawiam
NO
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa