Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

witam

24 Odpowiedzi, 18696 Wyświetleń

irekp82

2012-06-04, 14:34:39
Nowy użytkownik
Nie lubianych było napisane w cudzysłowie, wiec każdy czyta jak chce.
Nie uważam sie za zwykłego dobijacza bo szukam usterek, nieszczelności i je usuwam za co pobieram dodatkową opłatę.
Jeśli chodzi o cenę:
Cena rynkowa:
Cena u konkurencji w mojej okolicy za podobną usługę waha się od 100zł do 150zł razem z czynnikiem
a nawet 189zł z UWAGA z czynnikiem, odgrzybieniem i filtrem kabinowym SZOK.
Spójrzcie na groupon gdzie cena przeglądu z odgrzybieniem jest 49zł a połowę zabiera groupon dla siebie.
Więc nie uważam że mam niską, jest ona jedynie spowodowana rynkiem.

A na czym zarabiam?
Zarabiam na usłudze naprawy, na sprzedaży części i gazu.
Klient przyjeżdżając do mnie przy jednej wizycie może zmienić opon, sprawdzić i naprawić klimatyzację, wymienić olej, klocki, zawieszenie a nawet umyć i wyczyścić samochód.
Tak to jest w branży motoryzacyjnej że na jednym kliencie wyjdzie sie na zero a na innym dobrze zarobi.

Jeśli chodzi o moją wiedzę. To za nim zacząłem świadczyć usługę odbyłem szkolenie które jest poświadczone certyfikatem.
Dopisując sie do tego tematu chciałem sie dowiedzieć jaki jest zakres szkolenia dnia 23 czerwca 2012 r w siedzibie Krajowego Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji, byłem ciekawy czy dowiem sie czegoś nowego. Jeśli na szkoleniu miałbym usłyszeć to samo co na poprzednim to szkoda mojego czasu i pieniędzy. a jak byłyby jakieś nowe zagadnienia interesujące mnie to z checią bym sie wybrał. Więc nie wiem skąd bierzesz informacje że oszczędzam na podnoszeniu kwalifikacji.
Moje pytanie było proste co będzie na szkoleniu. Zamiast odpowiedzi zostałem wrzucony do jednego wora i "zjechany" DZIEKUJE

Moje zdanie jest takie że boicie się rosnącej konkurencji w usługach i szkoleniach. A według mnie przetrwają tylko Ci którzy świadczą porządne usługi i będą mieli renomę, a Ci co odwalają fuchę znikną z rynku prędzej czy później.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa