awax napisał(a):Jakakolwiek forma sprzedaży bez wystawiania faktury jest przestępstwem.
Cena o połowę niższa nie może być z legalnego zródła.
Ogłoszenia tego typu stawiają administratora w dwuznacznej sytuacji i dziwię się że nikt nie zareagował.
Wystawienie faktury (rachunku) na żądanie kupującego jest OBOWIĄZKIEM.
Moja reakcja jest taka również dlatego ,że kilkanaście lat temu takich wśród moich pracowników znalazło się kilku takich biznesmenów.
Nie wiem czy Koledzy legalnie oferujący np klimatyzatory nazwaliby konkurencją kogoś kto sprzedawałby je za pół ceny bo mu zostały z dużego zlecenia?
i Ty masz sklep? KAŻDY może sprzedać KAŻDEMU i nie musi wystawiać ŻADNEGO RACHUNKU czy FAKTURY. czy wymaga to umowy i wiąże się z podatkiem to już inna kwestia.
JEST DOMNIEMANIE NIEWINNOŚCI w Polsce, więc te oskarżenia są zwykłym oszczerstwem.
To znaczy że nie panowałeś nad materiałem... co nie usprawiedliwia złodziejstwa.
Tak samo oferowane tu klimy, które sam wyczaiłeś że sprzedaje jeden z użytkowników... też z rabatami 50%...
A czy to że sprzedajesz materiał instalatorom z rabatem x%, ale też oferujesz montaż... nie jest konfliktem interesów? z montażem masz te same ceny detaliczne materiału dla klienta? etc.
Zaczynam wątpić w Twoje uczciwe zamiary co do świadectw... może dużo krzyczysz, że drogo i monopol, zeby samemu je moc wydawać...? tak jak związki zawodowe: walczą o najbiedniejszych i ciężko pracujących, sami nic nie robią i kasę tłuką... TAK TO WYGLĄDA JAK SIĘ CZYTA TWOJE WYPOWIEDZI Wszyscy źli tylko Ty jeden uczciwy i za to miesięcznie powina wpływać 5 cyfrowa kwota na Twoje konto...
strasznie pazerny jesteś, za samo to że prowadzisz działalność i się znasz byś chciał kokosy, a tak nie ma...
zanim nastepnym razem kogoś oskarżysz nie mając dowodów pomyśl 2 razy, bo zaczynasz ludzi zniechęcać do forum...
Pozdrawiam
NO
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY