miezala5 napisał(a):Witam!Z tej co zwiera czynnika nie można wykorzystać.W tej co zwiera należy założyć filtr odkwaszacz.W przypadku drugim czynnik do wykorzystania a sprężarka wymieniona pod warunkiem poszukania pzyczyny uszkodzenia płyty zaworowej.Podobnie powinniśmy poszukać przyczyny uszkodzenia elektrycznego sprężarki nr.1 co nie oznacza że zwarcie o tym świadczy.Zwarcie może powodować uszkodzony stycznik.Na 3 odpowiadam zalecane a nawet pożądane w przypadku sprężarki nr 2 aby pozostałośći zmielonej płyty zaworowej nie dostały się do karteru nowo wymienionej sprężarki.
Mam do wymiany dwie duze sprezarki po 16kW w klimatyzatorach.
Jedna zwiera a druga chodzi ale na LP i HP cisnienie jest takie samo tzn 9bar(407)
W zwiazku z tym ze jeszcze nie wymienialem tak duzych sprezarek w klimatyzacji mam kilka pytan:
1)Czy gaz z tej ktora jeszcze chodzi moge po przefiltrowaniu wykozystac ponownie (6kg)
2)Czy przedmuchujac instalacje azotem i ciagnac proznie pozbede sie czesci oleju z jednostki wewnetrznej (kanalowej)
3)Czy powinienem zalozyc na jakis czas filtry na strone ssaca
Na co powinienem zwrócić szczególną uwage przy tej wymianie.
Bardze prosze o kilka porad!
Dziekuje!
Pozdrawiam!
Robert
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."
Tom Peters
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-03-29, 19:56:49 przez mentor12.)
Tom Peters
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY