Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

alle..drogo

38 Odpowiedzi, 32342 Wyświetleń

wadim

2012-04-03, 08:57:44
Użytkownik
Czy zauwazyliście jak niektore firmy same psują rynek sprzedajac klimy po swoich maxymalnych rabatach i montaze robia po kosztach? ja sie pytam jaki to sens i logika, czlowiek zatrudnia 2 serwisantow i sam jezdzi, oplaca podatki, pensje, inwestuje w sprzet a tu (i nie mowie o freelancerach ze serwisant dorabia na boku montujac po kosztach i zarobi te 300PLN- bo to nie konkurencja i szybko sie na tym przejada) FIRMY na 300pln sie łaszą!!! Skutek jest taki ze czlowiek robi wycene a klient i tak wchodzi na portal all... i pisze panie ten lg jest o 45% tanszy od katalogu a pan mi dajesz tylko 10%. Gwarancje tez daja wiec klient ma to w du..ie bo czesc tych firm to nie krzaki tylko z wieloletnim stazem. ja sie pytam czy naprawde w naszej branzy jest az tak zle ze niektorzy musza az tak zanizac ceny, czy nie licza ze w razie awarii musza dojechac oplacic ludzi itd, mozna tak perzeleciec sezon ale co potem, oprocz swojej firmy psuja nasza branze bo takie zanizanie ceny nie skutkuje dobrze. czemu dystrybutorzy nie zareaguja, przeciez poto sa ceny katalogowe zeby sie ich mniejwiecej trzymac a nie max znizki i do klienta, a gdzie obsluga serwisowa i gwarancyjna. zapraszam do dyskusji
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa