jack 63 napisałeś
mentor12. Zakpiłem z twojego informacji o zależności cyfry przy "Pt" od wielkości przegrzania do zmierzenia.
Oczywiście zależności takiej nie ma. Można zmierzyć temp. potrzebną do określenia przegrzania "Pt" z dowolną cyfrą. A dokładność pomiaru od tej cyfry nie zależy )To po co te cyfry? Czy zmniejszenie zakresu pomiaru czujnika nie podwyższa dokładności pomiaru w danym zakresie.Dlaczego producenci sterowników dedykowanych do urządzeń chłodniczych PT-100 stosują?A z kolei producenci np. wędzarni stosują pt-1000.Bo czym bardziej zbliżony zakres czujnika tym dokładniejszy pomiar.Nie wiem skąd twoje zdanie o niedokładności termopary.Fakt że można mieć samochód lub Mercedesa.
bxz 2 stopnie przy przegrzaniu to bardzo dużo.
mentor12. Zakpiłem z twojego informacji o zależności cyfry przy "Pt" od wielkości przegrzania do zmierzenia.Oczywiście zależności takiej nie ma. Można zmierzyć temp. potrzebną do określenia przegrzania "Pt" z dowolną cyfrą. A dokładność pomiaru od tej cyfry nie zależy )To po co te cyfry? Czy zmniejszenie zakresu pomiaru czujnika nie podwyższa dokładności pomiaru w danym zakresie.Dlaczego producenci sterowników dedykowanych do urządzeń chłodniczych PT-100 stosują?A z kolei producenci np. wędzarni stosują pt-1000.Bo czym bardziej zbliżony zakres czujnika tym dokładniejszy pomiar.Nie wiem skąd twoje zdanie o niedokładności termopary.Fakt że można mieć samochód lub Mercedesa.
bxz 2 stopnie przy przegrzaniu to bardzo dużo.
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."
Tom Peters
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-04-05, 19:10:20 przez mentor12.)
Tom Peters
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY