Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Superheat alarm HVAC

16 Odpowiedzi, 12812 Wyświetleń

acerin

2012-04-11, 01:27:16
Nowy użytkownik
Witam.
Jestem nowy na forum.
Moj problem to temp przegrzania (superheat), ktora mi odstawia caly unit. Unit to 4 sprezarki srubowe OSK 7471-K (25%x4), czynnik to R-404A (max 800 kg w systemie, jest jakies 700 kg) , temp przegrzania ustawiona na 10K.
Problem jest taki, ze po wystartowaniu jednostki, po jakims czsie pracy wyskakuje mi superheat i odstawiony jest caly unit. Czasem po 30 minutach, czasem po 4-5 godzinach, czasem chodzi kilka dni bez problemu. Zawory expansyjne podczas poczatkowej pracy unit'u "tancza" w calym zakresie, od 0% do 100% otwarcia. Sa to zawory eev typu MVL661.20. Brakuje mi pomyslow juz co sprawdzac. Wszystkie PT100 czujniki ok, zawory eev kalibrowane, poziom freonu w normie, HP i LP strona ok.
Zaczynam podejrzewac jakies bledy w programie sterujacym. Nie wiem, czy to dobry kierunek.
Bede wdzieczny, za jakis trop, ktory doprowadzi mnie do rozwiazania tej zagadki.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-04-11, 01:35:10 przez acerin.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa