Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Superheat alarm HVAC

16 Odpowiedzi, 12794 Wyświetleń

wit

2012-04-12, 18:49:04
Top użytkownik
Kolega miedzy wierszami wspominał.... bo pyta, podaje jakieś dane i próbuje sam naprawiać.
a z pytań widać, że niezbyt się na tym zna.
pewnie ma i pracowników którzy próbowali.

przemysłówka -w zakładzie zazwyczaj brak kogokolwiek kto się zna na chłodnictwie za to są elektrycy i mechanicy produkcyjni... metodologia praktyczna napraw... najpierw kazać lokalnej złotej rączce zrobić co się da -bo a nóż pomoże -a dopiero potem dzwonić po jakiś serwis.
a złote rączki -elektrycy i mechanicy od innych urządzeń przełączają na chybił trafił -zamieniają czujki miejscami -żeby zobaczyć czy nie ruszy -czasem coś na krótko... i często nie wrócą do stanu wyjściowego... potem to i fachowcowi trudno dojść co jest co...

myślę, że na statku są i mechanicy i elektrycy a o serwis chłodniczy jeszcze trudniej... więc próbuje się naprawiać we własnym zakresie -zresztą przecież pytania zadane tu na forum mają służyć "zdalnej" diagnozie -i umożliwić samodzielną naprawę.

wiec prawdopodobnie już były próby naprawy.... możliwe, że był jakiś inny drobiazg -a potem coś się pomyliło.... robiłem naprawy dla dużych zakładów.... prawie zawsze urządzenia były grzebane. połowa sukcesu i ułatwienie -jeśli ktoś się przyznał. bo normalnie szuka się co mogło siąść -a nie co pozamieniane....
wiele razy widziałem pozamieniane.... widziałem czujki ezr przeniesione na rury wodne -lub na rurę bezpośrednio za zaworem a jeszcze przed parownikiem.
i widziałem "skrzyżowane" czujki -choć te to nie na ezr tylko na zwykłych tzr w chiilerze... dwa zawory rozprężne na dwóch sekcjach parownika -a czujki nie na swoich sekcjach.... . wiec zawsze zakładam możliwość ,że urządzenie było grzebane...
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa