Wariantów wymiany ciepła z poddasza w zależności od izolacji (czy stropu czy konstrukcji samego dachu) jest pewnie kilka... policz sobie ile możesz do takiego strychu ciepła wpompować i pamiętaj, że w tym czasie warunki pracy urządzenia się zmieniają... Dachy mają to do siebie, że się nagrzewają i dlatego na poddaszu jest cieplej niż na zewnątrz.... a klima chodzi najczęsciej do 11 i po 17 ^^ zapędzasz się w tych podpuchach i te już są "nie dla idiotów" 
tak może w niektórych przypadkach początkowe warunki pracy może i są lepsze, ale potem na pewno gorsze
Co do marnej reklamy klimy typu monoblok to ciekawy jestem jak jest mierzone to 40 dB i jaki typ sprężarki tam jest... dlatego dla mnie ostatnio certyfikat EUROVENTU jest wyznacznikiem jakości... na jakieś większe przewały mam nadzieję nie idzie ta płatna organizacja...

tak może w niektórych przypadkach początkowe warunki pracy może i są lepsze, ale potem na pewno gorsze

Co do marnej reklamy klimy typu monoblok to ciekawy jestem jak jest mierzone to 40 dB i jaki typ sprężarki tam jest... dlatego dla mnie ostatnio certyfikat EUROVENTU jest wyznacznikiem jakości... na jakieś większe przewały mam nadzieję nie idzie ta płatna organizacja...
NO
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY