Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Agregat na poddaszu

25 Odpowiedzi, 32041 Wyświetleń

bxz

2012-04-12, 20:11:38
Zaawansowany użytkownik
Wariantów wymiany ciepła z poddasza w zależności od izolacji (czy stropu czy konstrukcji samego dachu) jest pewnie kilka... policz sobie ile możesz do takiego strychu ciepła wpompować i pamiętaj, że w tym czasie warunki pracy urządzenia się zmieniają... Dachy mają to do siebie, że się nagrzewają i dlatego na poddaszu jest cieplej niż na zewnątrz.... a klima chodzi najczęsciej do 11 i po 17 ^^ zapędzasz się w tych podpuchach i te już są "nie dla idiotów" Wink
tak może w niektórych przypadkach początkowe warunki pracy może i są lepsze, ale potem na pewno gorsze Smile
Co do marnej reklamy klimy typu monoblok to ciekawy jestem jak jest mierzone to 40 dB i jaki typ sprężarki tam jest... dlatego dla mnie ostatnio certyfikat EUROVENTU jest wyznacznikiem jakości... na jakieś większe przewały mam nadzieję nie idzie ta płatna organizacja...
NO
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa