Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Elta EK-09SHEK - prośba o opinie

17 Odpowiedzi, 18556 Wyświetleń

marcinbb

2012-05-15, 11:59:05
Nowy użytkownik
skoro kolega powyżej dostaje złotą łopatę odkopywacza tematów.
To i ja opiszę co i jak po roku od instalacji sprzętu o który sam pytałem. Rok temu miałem mieszane uczucia czy brać Eltę czy poprosić firmę o dobór sprzętu i instalację. Więc było u mnie 2 fachowców którzy odpowiednio zaproponowali urządzenie jedno z najlepszych na rynku multisplita gdzie koszt urządzeń i montażu wyniosił niewiele ponad 12k PLN! Drugi Pan zaproponował 2 oddzielne urządzenia firmy "krzak" za 7k PLN z montażem.

Wtedy jeszcze zastanawiałem się nad 2 pokojami ale wyszło jak wyszło kupiłem 1 urządzenie Elty, urządzenia zainstalowała firma którą znalazłem właśnie na tym forum. Za usługę montażu zaproponowali 0,7k PLN z uchwytem do ściany.
Przez ten rok czasu klima spisuje się bardzo dobrze inverter pracuje tak jak być powinno po włączaniu urządzenia siorbie chyba 1,2 kW prądu po schłodzeniu pomieszczenia schodzi do 250-400W i tak już pozostaje. Więc z urządzenia jestem bardzo zadowolony, fakt to dopiero 2 sezon kiedy klima jest używana ale sprawuje się idealnie, teraz z perspektywy czasu trochę żałuje że nie kupiłem 2 takich urządzeń. A na alledrogo o ile pojawiają się wspomniane Elty to w cenie Galanza on/off.
Jedni powiedzą że pochodzi jeszcze rok i padnie inni że będzie jeszcze długo chodziła - fakt jest taki że za urządzenie z montażem zapłaciłem niewiele ponad 1,6k PLN. Owszem nie porównuje się do urządzeń Mitsubishi jednak spełnia swoje zadanie w 100% a takie było założenie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-05-15, 12:00:08 przez marcinbb.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa