Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Ogrzewanie klimatyzatorem - dobór sprzętu.

14 Odpowiedzi, 12219 Wyświetleń

djmichu

2012-05-16, 20:07:08
Nowy użytkownik
Witam,

Na wstępie pragnę przywitać się na forum gdyż jest to mój pierwszy post. Postanowiłem się zarejestrować ponieważ jestem zmuszony zainteresować się tematem klimatyzacji a konkretniej opcją ogrzewania pomieszczenia klimatyzatorem.

Temat klimatyzacji jest mi kompletnie nieznany, ale właśnie jestem w trakcie remontu lokalu w którym będę prowadził swoją działalność. W lokalu jedyną rozsądną opcją na zimę jest ogrzewanie za pomocą klimatyzatora.

Zdążyłem się zapoznać z materiałami na temat powyższego sposobu ogrzewania i mam świadomość, że opcja ta powinna być stosowana raczej jako dogrzewanie a nie ogrzewanie. Wiem też, że klimatyzatory nie mogą pracować poniżej określonej przez producenta temperatury jaka panuje na zewnątrz budynku.
Mimo tych przeciwwskazań jestem już prawie zdecydowany jednak nie wiem w jaki sprzęt mam zainwestować.

I tutaj zwracam się do szanownych forumowiczów, którzy mają większe pojęcie niż ja.

Lokal w którym ma pracować klimatyzacja ma powierzchnię 28,10 m2 i wiem tylko tyle że poprzedni właściciel również ogrzewał pomieszczenie poprzez klimatyzację.

Jak już wyżej wspomniałem nie znam się na tych urządzeniach i zależy mi na informacji jaki sprzęt kupić, jakiego unikać żeby się nie zawieźć. Będę wdzięczny za podanie konkretnych modeli lub linki np. do allegro

Liczę że tutaj uzyskam bardziej rzetelne informacje niż od "specjalistów" montujących klimatyzację w moim mieście, którzy będą zachwalać sprzęt, który mają akurat na stanie.

Planuję na ten temat przeznaczyć 2-3 tyś zł. Czy taka kwota wystarczy na dobór odpowiedniego sprzętu?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-05-16, 20:10:26 przez djmichu.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa