Dołączę się do tematu bo mój problem jest trochę powiązany. Zrobiło się cieplej, włączyłem klimatyzację w moim Sharanie '02 i niestety wiało tylko ciepłe powietrze. Pomyślałem, że jak zwykle dobije się gazu i będzie OK ale niestety po wielu zabiegach okazało się, że to sprężarka. Mechanik stwierdził, że dokładnie takie same są montowane w Octavii i ze akurat taka ma ale decyzja należy oczywiście do mnie. Z zewnątrz faktycznie takie same, różniła się numerem modelu. Stara SANDEN SD7V16-1250 (820803A), a nowa -1270(820803L), więc zdecydowałem się założyć. Wszystko ładnie się zmontowało i po właczeniu silnika i ustawieniu klimatronika na temperatrę minimalna w kanale dolotowym było 7 stopni. Wszystko ładnie tylko po wyjechaniu na trasę okazało się, że po ustawieniu na 19 stopni wcale nie odczuwa się 19, dopiero ustawienie na min jako tako odczuwa się niższą temperaturę tylko że wtedy wentylatory pracują na max.
Z poprzednich postów (dzięki gajdek419) dowiedziałem się, że te sprężarki różnią się wewnętrznym mechanicznym zaworem regulującym, co by tłumaczyło zachowanie mojego klimatronika. Tylko czy napewno? Może jest jakiś sposób aby elektronicznie zmusić aby sprężarka pracowała z odpowiednią wydajnością? A może przyczyną mojego problemu jest cos innego? Proszę pomóżcie!!!
Z poprzednich postów (dzięki gajdek419) dowiedziałem się, że te sprężarki różnią się wewnętrznym mechanicznym zaworem regulującym, co by tłumaczyło zachowanie mojego klimatronika. Tylko czy napewno? Może jest jakiś sposób aby elektronicznie zmusić aby sprężarka pracowała z odpowiednią wydajnością? A może przyczyną mojego problemu jest cos innego? Proszę pomóżcie!!!
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY