Bock napisał(a):Pamiętam ile wkręciłem TZR ale gdy go ustawie na wcześniejsze ustawienie wali hp 23,5 bara. Przegrzanie 12K.
przegrzanie 12K na oryginalnie ustawionym TZR -czy po twoim kręceniu? 12K to dla chillera już dość duże przegrzanie... choć w pełni akceptowalne. ja bym celował w około 10K
Bock napisał(a):Wit a jakie jest poprawne ustawienie było na 22 bar Sprężarka to jak pisałem MT 125 max dla Maneuropa to 27,7 bara.-było za nisko -to już wiesz jakie możesz mieć max -sprawdź jeszcze czy nie ma zaworu bezpieczeństwa -pres HP musi gasić układ poniżej ciśnienia otwarcia zaw bezp. ja bym ustawiał presa około 24 -25 bar
-w trakcie wychładzania mieścisz się poniżej 25 bar i jeszcze bezpiecznie -choć ciężko dla sprężarki. . po schłodzeniu gdy woda zejdzie poniżej sensownego poziomu powinno HP trzymać się poniżej 21bar.
jeśli temp otoczenia przyjazna -powinno być z18 bar -jak upał to podejdzie na 21 bar.
jak układ stal i woda ciepła -to na 1-2 godz HP podejdzie pod 24bary -i po schlodzeniu wody ustabilizuje się na akceptowalnym 21-22 bar.
Bock napisał(a):Wodę udało się ostudzić do 20-22 stopni tzn tyle utrzymywał Chiller przy wychładzaniu wody już z produkcji. Nie wiem jak teraz to leci na dniach podjadę i będę myślał dalej wiem że jest to poza zakresem ale przynajmniej działa.
woda 20-22 C -jak chiller - gonił już na 2 sprężarkach -ale z jednym układem "okaleczonym" Twoją regulacją TZR ? jak by TZR był optymalnie -to pewnie woda zeszłaby do 15-17 C ...
jakby chillerowi nie brakowało wydajności... chyba jest za mały -"na styk" do zapotrzebowania...
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY