Witam serdecznie , jakiś czas temu podczas użytkowania przestała mi chłodzić klima , wcześniej działała super , żadnych problemów w upalne dni wystarczył 2 poziom prędkości i ustawienie temp. około 17 stopni , z kratek nawiewu leciał lód, po kilku minutach ręce grabiały, w aucie było jak w lodówce . Teraz chłodzi tylko na zimnym silniku i rano jak jest kilkanaście stopni na dworze , temperatura klimy schodzi do 6-7 stopni , niestety jak auto przestoi kilka godzin w słońcu i się nagrzeje, klima zaczyna bardzo delikatnie po upływie 30minut od włączenia chłodzić , a temperatura nie schodzi poniżej 18-20 stopni . Proszę o pomoc co to może być bo byłem w dwóch serwisach i myślę , że chcą mnie naciągnąć . W jednym serwisie powiedzieli mi , że mam mało czynnika dobili i powiedzieli , że jest ok , ale nie było . Pojechałem do drugiego powiedzieli , że mam nieszczelny układ i brakuje 300 gram czynnika , więc pojechałem tam gdzie nabijali , uzupełnili mi czynnik i uszczelnili ( zaworek ciśnienia przy chłodnicy przepuszczał ) .Ale klima nadal nie chłodziła , potem to już tylko domysły Panów z serwisów a to sprężarka ( ale włącza się ) a to osuszać , nikt nie powiedział nic konkretnego jedynie , że musze zostawić auto na zasadzie daj kase i poczekaj. Co może być przyczyną , pozdrawiam.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Mercedes A W-168 PILNE PROSZE O POMOC
3 Odpowiedzi, 3012 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY