Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

inverter sinclair czy dziala prawidlowo

10 Odpowiedzi, 10246 Wyświetleń

adamdud

2012-07-17, 18:24:14
Użytkownik
teleserwis napisał(a):Witam, ponieważ zajmuję się montażem i serwisem klimatyzacji mogę coś napisać sensownego. Monterzy pewnie nawet nie sprawdzili po montażu parametrów, bo większość nawet nie wie jak, podstawowym parametrem jaki ja umieszczam na karcie gwarancyjnej jest superheat! Oznacza on czy jednostka ma wystarczającą ilośc czynnika, czy zbyt mało lub za dużo. Jednostka 7kW spokojnie schłodzi pomieszczenie do 100 m.kw jeśli jest dobrze ustawiona, temp. na wylocie ma trochę mniejsze znaczenie dla mnie , ważniejszym parametrem jest fakt czy w odbieraniu ciepła bierze udział cały parownik czy jego część, zobacz czy masz jednakową temperaturę na wylocie na całej długości parownika, a jest on dosyć długi! Najlepiej dokładnie zmierzyć cyfrowym termometrem. Wezwać najlepiej profesjonalny serwis który wie co to jest superheat i go dokładnie ustawi, sam tego nie zrobisz. Pozdrawiam Cool

Kolego to inwerter widzę że nie bardzo kumasz superheat lol
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa