Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Mercedes c-klasa

30 Odpowiedzi, 32295 Wyświetleń

awax

2012-07-22, 14:55:26
Top użytkownik
toomek78 napisał(a):Witam,
Przyłączam się do poprzednika. Mercedes C w203 po włączeniu klimatyzacji przez chwile Lp 2,5 Hp 12-16 z kratek 6*C odpala wentylator skraplacza czyli normalnie, następnie Lp rośnie 6-7 a Hp maleje 8-9 i przestaje chłodzić. Czynnik napełniony na nowo 750gr olej ile odzyskano tyle załadowano 10gr. Po zasileniu zaworu sterującego z akumulatora brak reakcji. Moja diagnoza uszkodzony zawór sterujący. Po wymianie zaworu to samo przez chwile pracuje ok. następnie ciśnienia szaleją. Trafiło mi się przy którymś odpaleniu klimy tak, że pracowała normalnie 15min. Po zgaszeniu silnika i ponownym rozruchu znowu nie pracuje.
Moje podejrzenie zawór rozprężny-czy trafne? Bo wszyscy sugerują mi uszkodzenie kompresora.
Proszę bardzo o sugestie bardziej doświadczonych kolegów.

Ja sugerowałbym,że komputer umyślnie zmniejsza wydajność .
Warto zastanowić się co może być tego powodem.
Może otrzymywać sygnały np.nizskiej temperatury zewnętrznej,wysokiego ciśnienia skraplania,zamrożenia parownika,niskiej temp.wewnętrznej itd,itd.
Wypadałoby zacząć od podpięcia np.do KTS a.
Najważniejsze jednak co ja mogę poradzić to po prostu UCZYĆ SIĘ,uczyć i jeszcze raz uczyć,ale nie na błędach przy autku Klienta,ale w szkole lub na szkoleniach.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa