Mam problem z klimatyzacją w Nissanie primerze P11 99r. Do 20 stopni klima mrozi na postoju i podczas jazdy. Gdy temperatura na dworze wynosi ponad 20 stopni to wtedy klima mrozi na zimnym silniku, a jak silnik jest gorący to mrozi tylko podczas jazdy, a na postoju nie chce tylko jakby się rozłączało sprzęgło i słychać cykanie, czasami pocyka 30s i załapuje i znów chłodzi minutę, a potem znów cykanie. Przy 30 stopniach na gorącym silniku w ogóle nie załapuje tylko cyka, co ciekawe jak włączę obieg wewnętrzny to czasami załapie na postoju. Zastanawiam się czemu to dzieje się tylko przy gorącym silniku i powyżej 20 stopni, na zimnym to mrozi nawet przy 35. Jest to klima manualna i siedzi tam sprężarka spiralna z czujnikiem temp. kompresora (Calsonic CR-14).
Miesiąc temu byłem w serwisie klimy i nie stwierdzono żadnych ubytków czynnika, wszystko sprawdzili i też ręce rozkładają. Czujnik temp. w kompresorze sprawny, oba wentylatory chodzą, skraplacz czysty, nowy osuszacz, ciśnienia są ok dopóki klima chodzi, ewidentnie widać że sprzęgło rozłącza. Podczas jazdy pracuje klima bez zarzutów, ale czasami w korkach jak stoję to jest to denerwujące. Może wystarczy wyregulować szczelinę sprzęgła czy coś, proszę o pomoc, może tu ją w końcu znajdę.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-08-02, 08:04:27 przez maciek096.)
Miesiąc temu byłem w serwisie klimy i nie stwierdzono żadnych ubytków czynnika, wszystko sprawdzili i też ręce rozkładają. Czujnik temp. w kompresorze sprawny, oba wentylatory chodzą, skraplacz czysty, nowy osuszacz, ciśnienia są ok dopóki klima chodzi, ewidentnie widać że sprzęgło rozłącza. Podczas jazdy pracuje klima bez zarzutów, ale czasami w korkach jak stoję to jest to denerwujące. Może wystarczy wyregulować szczelinę sprzęgła czy coś, proszę o pomoc, może tu ją w końcu znajdę.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY