klimatolog napisał(a):Zgłupiałem.Bo pewne rzeczy powinny być podane w ciśnieniach.Jak temperatura parowania może być wyższa niż temperatura na wyjściu z parownika?Chyba że czynnik zaczyna odparowywać tam gdzie może z powodu obniżenia temperatury i ciśnienia czyli na końcu parownika.A część parownika pracuje jako skraplacz z powodu przepełnienia układu.Analizuję pierwsze parametry.Nawet gdyby układ był przepełniony czym sugerowałem się tym że człowiek obsługujący go w pierwszym poście ma pojęcie nad tym co robi to napiszę że temperatura skraplania powinna być Wyższa niż temperatura wyjścia czynnika ze skraplacza.Kolego jeśli podajesz dane na odcinkach to podawaj je w takich jednostkach w jakich je odczytałeś.Czy twój przyrząd posiada pomiar ciśnienia?Nie musisz tego przekładać na temperatury.Bo każdy doświadczony nie zmierzy przegrzania dwoma termometrami umieszczonymi na rurze ssącej i za zaworem rozprężnym mierząc różnicę.To nie chodzi o taką różnicę temperatur.Wykładnikiem w tym pomiarze jest ciśnienie przeniesione na temperaturę.Myślę że jesteś albo wielkim cwaniakiem albo wielce nie douczonym i zmobilizowanym serwisantem który otrzymał swój pierwszy przyrząd.On za ciebie nic nie naprawi.Musisz mu pomóc.Jak to kolega elektromechanik stwierdził ja jestem błaznem on rycerzem.
Pozdrawiam i zapraszam do wyciągnięcia wniosków.Na twoje posty nie odpowiem do puki podane wyniki pomiarów nie będą podane w odpowiednich jednostkach.Jak np .Przegrzanie w układzie chłodniczym.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-08-13, 18:55:03 przez klimatolog.)
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY