erniiiiiii napisał(a):temp była mierzona w czasie jazdy tz włożylem termometr z sondą tak tylko jakies 5mm to kratki i jechalem wiec i 4000 osiagałem a temp jak pisałem czyli najniższa była 8C do 12 przeważnie tak ok 8-10CPrzeczytaj poprzedni post ze zrozumieniem, sprężarka na postoju ma pracować bez przerwy, jest za dużo czynnika!!! A najniższa 8 st to i tak za wysoka!! Ale zrobisz co uważasz, możesz podjechać do następnego " fachowca" który nie będzie wiedział co zrobić. Gdybyś mógł podać ciśnienia bo to moja "encyklopedia", ale rozumiem że nie znasz się na tym i nie masz czym zmierzyc. Dlatego podaję Ci prostą metode jak to można zrobić polegając wyłącznie na opisie sytuacji. A zmierz temperature na wylocie i na rurce ssącej tej grubszej
sprezarka pracuje cały czas
to nie jest tak ze ją odłącza
zalezy kiedy bym spr w taki upal jak dzisiaj to pracuje non stop wyłącza sie moze co pare minut ale pracuje caly czas razem z wentylatorem od chłodnicy który sie włącza co chwile
jak jest zimniej na dworze to pracuje cyklicznie a wentylator od chłodnicy nie pracuje wcale
acha i przy nawiewie na 1 to temp 7,5C nawet byla jak dam na maxa czyli 5 to wieje wichura ale temp podnosi sie do 9-10st
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
volvo s40 Słabo klima chłodzi jak auto stoi na słońcu
96 Odpowiedzi, 91756 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY