Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

volvo s40 Słabo klima chłodzi jak auto stoi na słońcu

96 Odpowiedzi, 91749 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

erniiiiiii

2012-09-03, 12:00:20
Użytkownik
auto odpaliłem i stało 30min na jałowych

temp na zewnątrz ok 18C zachmurzenie było calkowice wiec słońce nie fauszowało wyników
dałem klime na maxa nawiew 5/5, min temp low, nawiew na kr środkowe i obieg zamkniety no i na termometrze z środkowej kratki miałem 7,5-8C jak zamklem kratki po bokach i dałem nawiew na 1 z 5 to spadło do 7,3C no i nizej juz nie zeszłem, gazowanie nie pomaga czy na 2000 czy na 700 temp jest taka sama no moze spadnie o 0,1-0,2C
czyli 7,3-8C to ok? przy temp zewn 18C?
dodam ze na termometrze we wnętrzu mialem 19-20C nie dało sie zejsc nizej dlaczego?

powietrze z nawiewów było dosyć lodowato chłodne ale jak wiało na mnie, jak nie wiało na mnie to temp była ok, czuć było chłód ale powtarzam klima dzialala na max nawiewie i obiegu zamknietym

do tego sprezarka na początku właczałą sie na 6s i nie pracowala 6s a potem właczała sie na 10s i nie pracowala 10s, niekiedy po 15s pracowala i 15-20s nie pracowala w takich cyklach dlaczego? i dlaczego raz pracuje w cyklach po 6s a raz po 15s? Chodzi mi o to ze np 10s pracuje odlacza sie na 10s i znów i tak w kółko

słychać tez było wyraźnie przemieszczające sie cos chyba czynnik tak jak w lodówce domowej i to dosyc głośno ale nie caly czas a raz na jakis czas

to by było tyle/ pozdr

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa