Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

volvo s40 Słabo klima chłodzi jak auto stoi na słońcu

96 Odpowiedzi, 91742 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

erniiiiiii

2012-08-29, 16:35:23
Użytkownik
Shitashii napisał(a):
erniiiiiii napisał(a):dlaczego nie da sie schłodzic wnętrza gdy auto stalo pare godzin na słońcu?
dlatego, że masz 1700kg nagrzanej masy.
no tak ale od tego mam klime, jakos gdzie indziej po przejechaniu paru km jest juz w aucie chlodno
to co jezdząc po miescie na 5-10km to nie oplaci sie nawet klimki właczac?

Cytat:Jaki cel ma bicie piany?skoro z kratek masz 8-9 C to nie czepiaj się układu chłodniczego,szukaj gdzie to "zimno"ucieka
to 8-9C to jest wkońcu ok czy nie? Poprzedni PAN troche postów wcześniej zapewniał ze to za wysoka temp i powinnem uzyskać dużo niższą!

Dlaczego niby mam parownik do mycia? I jaki to koszt? jak go wyciągnąc?

Czyli mam rozumiem ze klima u mnie dziala elegancko a ja niby sie nie znam? Może lodówe chce mieć w aucie, no ok ale jak Wy jedziecie swoimi autami to powietrze z klimy dajecie wprost na siebie? Jak tak zrobie to nie mam na co narzekać moge dać nadmuch na min i okey, jednak jak powietrze nie skieruje wprost na siebie to dopiero na max nadmuchu jest dosyć przyjemnie chłodno, zeby nie powiedzieć ciepło.
Jak jeszcze mialem auto bez klimy to sie nasłuchałem opowiadań i naczytałem sie ze mając klime dajemy nawiew na min pozycje (1) i niby tak sie szybko zimno robi we wnętrzu ze trzeba ogrzewanie podkrecic bo nie da rady wysiedzieć, i ja tego oczekuje, podobno dając nadmuch na szyby wnętrze szybciej schłodzimy, bez jaj ale nadmuch na co innego niz kratki środkowe daje mizerne efekty!
OK jest jak dam nadmuch na kr. środkowe wprost na twarze pasażerów nawiew na maxa i obieg zamkniety to jest naprawde przyjemnie gdy na zewnątrz ponad 30st ale wystarczy kratki przesunąc, nawiew zmniejszyć i robi sie w aucie sauna.

Co do spalania zauważyłem ze auto z klimą pali ok 11,50l a bez klimy 9,7l lpg czyli 2l różnicy to nie za dużo? Dodam ze tez czuc dość dużą utrate mocy silnik 1,8 115km. Spalanie w lpg.

dzieki

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa