cinekas napisał(a):Dostaliśmy informację niestety nie potwierdzoną że powinno być na czynniku R134a. Co do tego niskiego ciśnienia trudno będzie mi to napisać(w pon zdorbię foto) ale w całym układzie nigdzie nie było zaworów wlewowych jedyna możliwość była dokręcenia złącza serwisowego z butli do cznynnika z zaworkiem. Problem jest natury tej że wlewy mogę zamknąć iglicą umieszczoną naprzeciw węży(dam mały rysunek w paincie) jednak wiek robi swoje i trzeba było unormować ustawienie iglic żeby nie było wycieku.... od "majstrów z miasta" dowiedziałem się tyle że nikt takich rzeczy nie robił i że nigdzie tego nie dostane i każdy kiwa głową :/ więc brzydko mówiąc troszkę żezbimy w .... jednocześnie czegoś się ucząc. nieważna jaka jest ilość czynnika wszystkie części od klimy są ciepłe :/ raz tylko udało się zmrozić zawór rozprężny. Może skraplacz jest nie halo, był sprawdzany, płukany, przedmuchany itp i podobno sprawny 100%.
O jakiej regulacji iglicą w tym zaworze piszesz?Czy to nie jest najzwyklejszy zawór serwisowy?
Zrób kilka zdjęć
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY