Dziś walczyłem chwilę z klimą ale bez skutku, polutowałem 2 przerwane przewody w jed. wew. od czujki i jeszcze jeden na kostce ale nic się nie zmieniło.
Na cewkę nie przychodzi napięcie z płytki jedn zewnętrznej ale na wysterowanie stycznika od sprężarki i sterowanie wentylatorem tak.
Co zauważyłem na tej właśnie płytce są 3 diody i żadna z nich nie miga ani nie świeci na stałe a kody błędu nie przewidują takiej kombinacji.
Nie wiem w dalszym ciągu co oznacza czerwona dioda zapalająca się na panelu jednostki wew. DEF/FAN
Kody błędów mam od midei więc nie wiem czy są odpowiednie.
czynnik chłodniczy jest ok sprawdzałem na początku i zasilanie 3 fazy też;.l
Co proponujecie, na płytce nie widać spalonych mechanicznie uszkodzonych elementów.
Gdzie mogę dostać taką płytkę na sprawdzenie? w centrum klima nie mają???
Na cewkę nie przychodzi napięcie z płytki jedn zewnętrznej ale na wysterowanie stycznika od sprężarki i sterowanie wentylatorem tak.
Co zauważyłem na tej właśnie płytce są 3 diody i żadna z nich nie miga ani nie świeci na stałe a kody błędu nie przewidują takiej kombinacji.
Nie wiem w dalszym ciągu co oznacza czerwona dioda zapalająca się na panelu jednostki wew. DEF/FAN
Kody błędów mam od midei więc nie wiem czy są odpowiednie.
czynnik chłodniczy jest ok sprawdzałem na początku i zasilanie 3 fazy też;.l
Co proponujecie, na płytce nie widać spalonych mechanicznie uszkodzonych elementów.
Gdzie mogę dostać taką płytkę na sprawdzenie? w centrum klima nie mają???
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY