Wszystko się zgadza. Mam kalibrację w sterownikach - ale dostepna za kilka tysięcy plnów (wymagany przegląd producenta sterowników) inaczej nie ma do niej dostepu programowego. Czujników jest pewnie z 50, ale około 20 wykazuje poważniejsze i przede wszystkim różnorodne odchylenia od wartości ponad +/-0,5*C. Temperatura sprawdzana dokładnie w tym samym miejscu i czasie (w tej samej "dziurze" co zamontowany jest czujnik kanałowy - i równolegle w czasie, czyli oba czujniki znajdują się centymetr od siebie i pomiar odbywa się w tym samym czasie. Poza tym pomiar robiłem co parę minut kilka razy aby wykluczyć "fluktuacje" potem z tego była brana średnia - miałem czas to siedziałem
W tej kwestii to nie miej wątpliwości - wszystko było robione jak trzeba.
A w temacie: jedyne co dziwne to że nie ma wysterowania na zawór - po załączeniu grzania powinno się tam jednak pojawić napięcie - czujnik jw może też być równoległą usterką. Natomiast odszranianie jz skąd miałoby się uruchomić skoro czujnik od tego działa prawidłowo (podobno), a warunki nie wymagają odszraniania (bo jest sporo na plusie)? Natomiast czujnik jw jest powodem wyskakiwania błędu po "siłowym" przełączeniu zaworu na grzanie. Inaczej to grzanie się w ogóle nie włącza (tym bardziej skąd by się brało oszranianie skoro jz - albo ma temp. otoczenia bo stoi albo jest raczej nagrzana przez pracę na chłodzeniu).
Dywagacje o czujniku jw to w sumie taka dygresja w temacie - boczny wątek który i tak w swoim czasie bedzie musiał być rozwiązany.
W tej kwestii to nie miej wątpliwości - wszystko było robione jak trzeba.A w temacie: jedyne co dziwne to że nie ma wysterowania na zawór - po załączeniu grzania powinno się tam jednak pojawić napięcie - czujnik jw może też być równoległą usterką. Natomiast odszranianie jz skąd miałoby się uruchomić skoro czujnik od tego działa prawidłowo (podobno), a warunki nie wymagają odszraniania (bo jest sporo na plusie)? Natomiast czujnik jw jest powodem wyskakiwania błędu po "siłowym" przełączeniu zaworu na grzanie. Inaczej to grzanie się w ogóle nie włącza (tym bardziej skąd by się brało oszranianie skoro jz - albo ma temp. otoczenia bo stoi albo jest raczej nagrzana przez pracę na chłodzeniu).
Dywagacje o czujniku jw to w sumie taka dygresja w temacie - boczny wątek który i tak w swoim czasie bedzie musiał być rozwiązany.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY